Scheveningen

Oppervlakte

210 m2

Thema

kindvriendelijke tuin waar ruimte is om te spelen en toch een sfeervolle tuin door de verschillende elementen en materiaal-gebruik in de tuin.

Context

hoekwoning van 2-onder 1-kap woning met achtertuin op het zuidwesten.

Aanleiding

de bewoners hebben het huis recent gekocht. Nadat het huis was verbouwd was de tuin aan de beurt. De tuin was sterk verouderd en was toe aan een renovatie waarbij een doordacht ontwerp nodig was dat aansloot bij de wensen.

Opgave

kindvriendelijke tuin met een ruim terras voor heerlijk buitenleven voor het hele gezin.

Oplossing

er is in de achtertuin voor kunstgras gekozen zodat de kinderen kunnen hockeyen, voetballen etc.

De pergola met beweegbaar zonnescherm zorgt ook tijdens de zonnige zomerdagen voor een heerlijk buiten verblijf.

De cortenstalen wandpanelen zorgen voor een sfeervolle aanvulling die ‘s avonds aan de achterzijde zijn aangelicht waardoor ook in de donkere wintermaanden een inspirerende tuinbeleving bezorgen.

 

** Deze tuin is ontworpen door Aleid Westenberg | Tuindesigns