Leiden

Oppervlakte

61 m2

Thema

een kleurrijke bloementuin waar vlinders en vogels graag vertoeven met hergebruik aanwezige bestratingsmaterialen.

Context

een tuin op het zuiden van een tussenwoning.

Aanleiding

na de verhuizing eerst de tuin aanpakken. Want deze opdrachtgevers hadden ondervonden dat bij vorige verhuizingen de tuin altijd op de laatste plaats kwam. En het heeft tijd nodig voordat planten wat groter zijn en je van de tuin kan genieten. Dat was bij eerdere woningen dus niet gebeurt en zodoende eerst de tuin en daarna de andere aanpassingen in huis.

Opgave

behouden planten die weer hergebruikt konden worden, een tuin met rozen, bloeiende vaste planten en tuinkruiden. Daarnaast diende er een nieuwe berging in te komen en herstel van de aanwezige veranda.

Een klein terrasje in de tuin waar men kan zitten bij warm weer.

Oplossing

een terrasje achterin de tuin voor de schaduw. Een rondgaand pad door de tuin wat het tuinonderhoud vergemakkelijkt. De nieuwe prefab berging is meegenomen in het tuinontwerp. Nieuwe schuttingen en toegangspoort.

Toepassing van hoog opgroeiende vaste planten omdat de woning ca. 50 cm. hoger ligt dan de tuin. Met planten van 1½ meter hoog kan men ook nog vanuit de woning van de bloementuin kan genieten.

Een druppelbevloeiing voor droge en vakantieperioden aangebracht in de borders en onder de haagjes.

De voortuin, op het noorden, is vereenvoudigd met ruimte voor fietsen en containers. De aanplant van schaduwminnende planten zoals Camelia, Epimedium en laag blijvende rhododendron zorgen ook hier voor een kleine bloementuin.

 

** De tuin is ontworpen voor De Tuinregisseurs | ingenieurs-, advies- & ontwerpbureau voor tuinen en terreinen.

Wij staan u graag te woord

Wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten of over onze werkwijze? Of heeft u een andere vraag. Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier of u kunt ons bellen op 06 – 27485601.


    Bekijk hier het digitale inspiratieboek