Over ons

Je bent hier:

De geschiedenis van Hoveniersbedrijf Eikenhorst

Hoveniersbedrijf Eikenhorst komt voort uit PM Groenservice. In 2007 ging ik, Gert Jan Verschoor, van start als zelfstandig hovenier. In 2014 werd mijn broer Dirk Verschoor als mede-eigenaar toegevoegd aan de bedrijfsleiding.

Wij zijn opgegroeid op een (snij)bloemen- en bollenkwekerij, zowel vollegronds als onder glas. Hierdoor hebben wij ‘groene vingers’ en liefde voor alles wat groeit en bloeit.

 

De latere keuze voor het hoveniersvak is ontstaan omdat het een enorm boeiend en uitdagend beroep is. Door de verscheidenheid van werkzaamheden – zoals bouwwerken maken, technische onderdelen uitvoeren zoals beregening en elektra tot beplanting aanplanten en onderhouden – ben je nooit uitgeleerd en is geen dag hetzelfde.

Tuinadvies
Olijfboom winterdek

Klant blij, wij blij

Daarnaast is het omgaan met klanten heel divers, wat op een kwekerij minder is. Het is altijd mooi om te zien hoe blij mensen zijn met hun nieuwe tuin of een strak geknipte haag. Of als men thuis komt na een dag hard werken en van de tuin kan genieten vanonder een mooie overkapping of veranda. Als wij mensen blij hebben gemaakt, worden wij vanzelf ook blij.

 

Ook het bijblijven is een van de leuke kanten van het hoveniersvak en het ondernemer zijn. Je bent nooit uitgeleerd. We blijven investeren in kennis en vaardigheden door cursussen en trainingen te volgen. We vinden dit nodig om de kwaliteit blijvend te kunnen waarborgen.

Ervaring

Ik, Gert Jan, werkte vijf jaar bij een hoveniersbedrijf voordat ik voor mezelf begon. Ik zag ruimte voor verbetering, maar kreeg daar bij mijn toenmalige werkgever geen gelegenheid toe. En dus trok ik in 2007 de stoute schoenen aan en startte mijn eigen bedrijf.

 

Gert Jan heeft de verantwoordelijkheid over het ontwerpen en aanleggen van tuinen en terreinen. Dirk heeft de verantwoordelijkheid voor het onderhoud voor de particuliere tuin en bedrijfsterreinen. Daarnaast werken we samen met verschillende tuinontwerpers die u tuindromen kunnen vertalen in een verrassend tuinontwerp.

Door deze taakverdeling, waarbij eenieder zijn specialisme kan uitvoeren, zijn we een goed team dat snel en adequaat kan werken.

Haag knippen Bleiswijk
Entree kantoor Hoveniersbedrijf Eikenhorst

Visie

Tuinen komen ieder jaar meer in de belangstelling door hun bijdrage aan een gezond woon- en leefmilieu. Van het opvangen en vasthouden van regenwater tot het voorzien van voedsel voor vogels, insecten en meer. Ook doordat we blijven leren over kennis van bodem, flora en fauna, nieuwe machines, bouwmaterialen en verwerkingstechnieken ontwikkelen wij ons steeds meer tot een allround hoveniersbedrijf.

 

Missie

Wij hebben gezamenlijk maar één doel: onze opdrachtgevers blij maken met hun tuin.

Hoveniersbedrijf Eikenhorst, als het uitstekend gedaan moet worden.

Wij staan u graag te woord

Wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten of over onze werkwijze? Of heeft u een andere vraag. Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier of u kunt ons bellen op 06 – 27485601.


    Bekijk hier het digitale inspiratieboek