Tuinonderhoud

Je bent hier:

Tuinonderhoud = tuinplezier

U kunt uw tuin nog zo mooi laten aanleggen, als het opvolgende tuinonderhoud niet of slecht wordt uitgevoerd dan wordt tuinplezier al snel tuinergernis. Dat willen wij voor u voorkomen door van begin af aan u te helpen met het tuinonderhoud. Dat kan van minimaal drie keer per jaar tot wekelijks of maandelijks. Wij doen het voor en leggen uit, zodat u het misschien zelf kan en wilt doen. Zodat u plezier krijgt in het onderhouden van uw eigen tuin.

 

De intensiteit van het tuinonderhoud begint al in het ontwerpproces. De vormgeving van de tuin, de kwaliteit van de gebruikte materialen en de wijze van verwerken. Natuurlijk ook de juiste beplanting op de juiste plek. Een groene tuin hoeft niet onderhoudsintensief te zijn als de juiste planten worden toegepast.

 

U kunt ervoor kiezen om robuuste beplanting toe te passen die de bodem afsluit voor onkruidgroei, voor beplanting die tegen droogte kan of juist tegen overmatig water in de tuin.

tuinonderhoud Hoveniersbedrijf Eikenhorst
Maairobot

Tuinonderhoud op afspraak of afroep

Als u een bestaande tuin heeft, kunt u ons bellen als u vindt dat er onderhoud moet worden uitgevoerd. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het knippen van de heg, het onkruidvrij maken van borders, snoeien van beplanting of gazononderhoud.  We maken dan met u een afspraak en plannen het tuinonderhoud in. Wij brengen dan de gewerkte uren van mens en machine bij u in rekening.

 

Als u wilt, kunt ook meewerken zodat we tijdens het werk onze kennis aan u kunnen overdragen.

 

Klik hier en download onze werkwijze uw tuin uitstekend onderhouden.

Tuinonderhoud op vaste tijden

Als u liever heeft dat wij het tuinonderhoud bij u inplannen, dan hoeft u ons niet te bellen, dan plannen wij dit zelf in. Zo hoeft u er niet meer aan te denken om ons te bellen. Wij bellen u voordat we komen en stemmen met u af wat er dient te gebeuren. Hiervoor stellen wij een overeenkomst en planning op voor een jaar. Dit totaalbedrag delen we door 12 en we rekenen dan per maand een vast bedrag met u af.

 

Ook kunnen we u zo inzicht geven wanneer we welke werkzaamheden gaan uitvoeren. In onze jaarplanning weten we dan in welke week we bij u zijn. Dit kan door weersomstandigheden iets afwijken. Een week voordat wij komen nemen we, via e-mail of telefoon, contact op met u om aan te geven op welke dag wij bij u zijn. U kunt dan eventueel ook aangeven of er nog extra werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Wij kunnen daar dan qua tijd, gereedschap en machines rekening mee houden.

Heg knippen Bleiswijk
Boom snoeien tuinonderhoud

Tarieven tuinonderhoud

Veel mensen beoordelen de inzet van een hovenier op zijn uurloon. De redenering is dan dat de hovenier met het laagste uurloon de beste keuze is. Wij zijn van mening dat een vergelijking van uurloon weinig zegt.

 

Iemand met een uurloon dat 25% lager ligt kan er wel twee keer zo lang over doen. Of u loopt het risico van ondeskundig uitgevoerd tuinonderhoud. Schade aan de tuin kan soms onherstelbaar zijn, of soms jaren van herstel vergen. Goedkoop wordt dan duurkoop, nog afgezien van de ergernis die het voor u met zich meebrengt.

Als u ons belt, kunnen we inventariseren wat uw eisen en wensen zijn qua tuinonderhoud, het gewenste netheidsbeeld en uw eventuele eigen inzet. Op basis daarvan kunnen we in uw tuin een afspraak maken om samen het uit te voeren werk op te nemen.

Werkwijze tuinonderhoud

Iedereen heeft zo zijn eigen werkwijze. Wij werken graag gestructureerd en planmatig. Wij beschikken over moderne machines en gereedschappen om het tuinonderhoud snel en vakkundig uit te voeren. Elektrische machines in plaats van brandstofmachines. Dat geeft rust voor u en uw buren. Download hier onze werkwijze.

Als wij uw tuin in ‘vast’ onderhoud mogen verzorgen, willen we graag een goede bodemanalyse laten uitvoeren, opdat we de juiste meststoffen en hoeveelheden kunnen toedienen. Ook voor het onderdrukken van onkruidgroei doen wij u een voorstel om de bodem zo min mogelijk te verstoren. Dit komt het bodemleven ten goede en daardoor ook de gezondheid van uw beplanting.

 

We werken graag samen met u opdat u zoveel mogelijk van uw tuin kan genieten. Want uw tuin is uw dichtstbijzijnde vakantieplek en een goed onderhouden tuin verhoogt de waarde van uw woning.

tuinonderhoud verticuteren

Hoveniersbedrijf Eikenhorst, als het uitstekend gedaan moet worden.

Wij staan u graag te woord

Wilt u graag meer informatie ontvangen over onze diensten of over onze werkwijze? Of heeft u een andere vraag. Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier of u kunt ons bellen op 06 – 27485601.


    Bekijk hier het digitale inspiratieboek